När livet får fart igen

Av
Helene Nordgren

GUMLÖSA. - Redan när jag var två år började jag ropa efter hästar när vi åkte bil, pappa fick mörklägga rutorna för att få tyst på mig. Så illa var det.

Annica som växte upp i Hässleholms centrum drömde tidigt om ett liv på landet med massor av djur.
- Och jag ville gifta mig med en bonde som hade grön overall och svartvita kor.

Som 21-åring hyrde Annica sin första gård utanför Ballingslöv. Stället fylldes snabbt med hästar, katter, höns och ankor.
- Mannen i den gröna overallen hittade jag i min trädgård en dag när jag kom hem från jobbet. Han var utskickad för att laga ett staket. Eftersom han var så snygg plockade jag in honom och bjöd på mat. Vägen till mannens hjärta är ju känd.

Inviten blev lyckad. Mannen med overallen, som visade sig vara lantbrukarson, flyttade så småningom in till Annica och hennes 75 djur (de flesta var höns). Numera har de två barn tillsammans och bor på på ett eget lantbruk utanför Hässleholm.
- Det flesta av mina drömmar slog in, fast våra kor är brunvita.

Dock har inte allt gått som på räls för Annica. Efter många års arbete som truckförare fick hon problem med smärtor i armar och nacke.
- Jag gillade mitt arbete skarpt och vi hade världens bästa sammanhållning. Vi var ett järngäng som hängde ihop i vått och torrt.

I ett slag satt Annica hemma med värk och utan möjlighet att fortsätta med tungt arbete.
- Det vände då jag fick kontakt med ett par fantastiska handläggare på arbetsförmedlingen. De hjälpte mig att förverkliga en företagsidé som jag grunnat på.

Annica började sy upp kläder för westernryttare.
- En smal nisch kan man tycka. Men jag tävlade själv och fick många förfrågningar från andra ryttare i samband med olika tävlingar.
- Sveriges tredje största hästevenemang, efter Stockholm och Göteborgs Horseshow, är westerntävlingarna på High Chaparral i Småland. Dit åker vi varje år och där hör jag hemma.
PERSONLIGT:
Namn: Annica Ahlfeldt.
Ålder: 42 år.
Familj: Sambon Björn och barnen Lynn,10, och Alex,13.
Bor: I Gumlösa.
Yrke: Sömmerska.
Utbildning: Truckförare.
Fritid: Westernridning.
Favoritplagg: Ridbyxor.


 
 
 
 
 

Foto: Helene Nordgren

Foto: Helene Nordgren

Inför hästtävlingar syr Annica upp en rad olika klädmodeller. Favoritepoken är 1860-talet.

Inför hästtävlingar syr Annica upp en rad olika klädmodeller. Favoritepoken är 1860-talet. "Då var kläderna som kvinnligast, med smala midjor och vida kjolar och alla detaljer var utsökta". Foto: Helene Nordgren

Publicerad 10 July 2012 09:13

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag