Hallå där Suzy Lindberg från Tyringe numera Lund...

Av
Helene Nordgren

...som medverkar i utställningen Popstad Lund.

Hur började det hela?
– Jag halkade in på Facebook-bananskalet. Tre killar med rötter i musiklivet i Lund startade en grupp med ett upprop att samla in bilder, skivor och saker från 1971 fram till 1996. Tanken var att göra en utställning om stans musikliv.

Hur gick det?
– Gruppen fick på kort tid 2 600 medlemmar och det kom in massor av foton och berättelser. En stor del av tidsdokumenten från den tiden finns ju i byrålådor, inte digitalt. Kulturen i Lund hakade på. De åkte omkring med en stor lastbil och hämtade upp grejor. En intakt inredning från en replokal räddades dagen före en totalrenovering. Rummet finns nu med i utställningen på Kulturen, inklusive trummisens arga lappar till de övriga bandmedlemmarna.

Vad har du donerat?
– Skivor, t-tröjor, affischer och minnen från Lunds musikliv. På utställningen finns inspelade intervjuer om episoder från den tiden. Där kan man bland annat höra hur det gick till när jag portade Joakim Thåström från Smålands nation. Vi tyckte han var lite kaxig och dessutom var han inte medlem. Fast jag tror att någon annan släppte in honom senare under kvällen...

Hur länge pågår utställningen?
– Till den 13 januari nästa år.

Något annat på gång?
- Jag är även med i Perrong 23:s projektgrupp som förbereder en utställning till Hässleholms museum och sommarfesten i slutet på augusti.

Publicerad 06 August 2012 11:40

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag