17-årig pojke åtalas för mord på hemlös man

"Förnekar att han har gjort de här sakerna"

HÄSSLEHOLM. En 17-åring åtalas för mordet på en hemlös man i Hässleholm i somras. Pojken misstänks även för att ha rånat och hotat två andra personer samma dag som mordet ägde rum.

– Jag anser att vittnesuppgifter, övervakningsbilder och telefontrafik sammantaget binder honom till de här brotten, säger kammaråklagare Malin Paulsson till Lokaltidningen.se

Det var på kvällen den 9 augusti som den 50-årige mannens kropp hittades på gångbron som förbinder östra och västra sidan av järnvägsstationen i Hässleholm. Mannen hade blivit huggen i ryggen och en förundersökning om mord inleddes.
På föreningen Hemlösa i Hässleholm (HIH) togs beskedet om mordet emot med stor sorg och förtvivlan.
– Varför någon gett sig på honom är en fullständig gåta. Han höll sig mest för sig själv och gjorde inte en fluga förnär, har ordförande Ingela Hansson tidigare sagt till Lokaltidningen.se
Till en början var mordet en gåta för polisen, som gick ut och efterlyste vittnen. Särskilt personer som färdats i vagn sex på ett nattåg den aktuella kvällen ansågs intressanta i utredningen.
– Vi kan inte gå in på vad de i tågvagn sex kan ha bevittnat, men det finns uppgifter i utredningen som pekar på att deras observationer kan vara mycket viktiga, har polisens presschef Robert Loeffel tidigare sagt.
Två dagar efter att den hemlöse mannen hittats mördad kunde polisen gripa den 17-årig pojken, som suttit häktad sedan dess.

Förutom mordet åtalas 17-åringen även för rån och grovt övergrepp i rättssak samt grovt olaga hot.

– Samtliga händelser ägde rum i centrala Hässleholm den 9 augusti, men det är olika målsäganden i alla åtalspunkterna och offren har inget samband med varandra, säger Malin Paulsson.

Vad finns det för motiv till mordet?
– Det är inget som jag vill uttala mig om.
Hur ställer sig den åtalade till anklagelserna?
– Han förnekar att han har gjort de här sakerna.

Publicerad 04 January 2017 15:52

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag