17-åringens sms kort före mordet:

"Ska döda någon"

Rättegång om mord på hemlös inledd

HÄSSLEHOLM. I dag inleds rättegången mot den 17-åring som misstänks ha mördat en hemlös man i Hässleholm. Bland bevisen som åklagaren åberopar finns flera sms i den åtalades mobiltelefon.
Det var på kvällen den 9 augusti som den 50-årige mannen hittades knivhuggen till döds på gångbron som förbinder östra och västra sidan av järnvägsstationen i Hässleholm. Kort före mordet skickade den åtalade 17-åringen ett sms till sin flickvän:
”Ska döda någon också om de ska va så”

Några minuter senare fick flickvännen ett till meddelande. Den här gången uppmanades hon att radera alla sms från sin mobiltelefon.

Just telefontrafiken är också ett av åklagarens starkaste kort under rättegången.

– Jag anser att vittnesuppgifter, övervakningsbilder och telefontrafik sammantaget binder honom till de här brotten, har kammaråklagare Malin Paulsson tidigare sagt till Lokaltidningen.se

Mobiltelefonen visar dessutom hur 17-åringen har rört sig i området kring tågstationen den aktuella kvällen.
Utöver mordet på den hemlöse mannen står 17-åtingen också åtalad för för rån och grovt övergrepp i rättssak samt grovt olaga hot.
– Samtliga händelser ägde rum i centrala Hässleholm den 9 augusti, men det är olika målsäganden i alla åtalspunkterna och offren har inget samband med varandra.

Den misstänkte nekar till brott.

Publicerad 12 January 2017 09:38

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag