Gymnastikföreningen Örnen kämpar för en egen lokal

HÄSSLEHOLM. Gymnastikföreningen GF Örnen i Hässleholm har precis haft sin årliga uppvisning i Qpoolen, där över 100 gymnaster visade upp vad de lärt sig den senaste terminen, årets tema var, ”Var är vi på väg”. Något som passade bra, då föreningen kämpar för en egen lokal.
– Vi har de senaste åren växt markant. Vi är i dag 250 medlemmar och har ungefär 150 personer i kö, där många fått stå i kö i fler år. Vi har växt i sådan takt att vi inte har möjlighet att ta emot alla som vill, vilket är väldigt tråkigt, berättar Hanne Larsson, ordförande GF Örnen.
Som det ser ut i dag hyr de in sig på Linneskolan fem dagar i veckan. Men där krävs det att redskapen plockas undan efter varje tillfälle.
– Det sliter otroligt mycket på redskapen att dra fram och plocka undan redskapen varje gång och hade vi haft en egen lokal hade detta inte behövts.
Föreningen som med sina 88 år, är Hässleholms äldsta gymnastikförening hoppas nu att diskussionerna med kommunen kan leda till en lösning.
– Vi har arbetat aktivt för en egen lokal de senaste fyra åren och har en bra dialog med kommunen men för tillfället står den diskussionen still på grund av det turbulenta läget inom kommunledningen. Vi har också diskussioner med tennisklubben och HAIS om ett samarbete där vi diskuterat tillsammans om en gemensam lösning.
Hanne Larsson och föreningens förhoppning är att en ny lokal skulle kunna stå klar under 2018.
– Vi har sökt pengar från flera håll och vi hoppas att vi kan hitta en lösning inom kort. Som det ser ut nu lämnar våra bästa gymnaster föreningen då vi inte kan erbjuda de utvecklingsmöjligheter rent fysiskt som de önskar.

Publicerad 11 May 2017 08:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag