Landslaget nästa för Hässleholmstjejer

HÄSSLEHOLM. Vid de senaste landslagsuttagningarna i agility lyckades tre tjejer från Hässleholms hundungdom ta sig vidare och knipa varsin plats i landslaget.
Jenny Damm med sin hund Lilli vann largeklassen vilket innebär att de kommer att representera Sverige i VM, EO, NM och i Crufts.
Elin Nilsson och Abbie kom på en femte plats vilket innebär att de kommer att tävla i EO och NM och Eleonor Mohlin med sin hund Liv kom på en sjätteplats i mediumklassen och får representera Sverige i EO och NM.
– Jag tror inte riktigt att man förstått detta än. Inget var avgjort förrän vid sista loppet så det var en tuff uttagning med åtta lopp under tre dagar. Men jag är otroligt glad för detta, säger Eleonor Mohlin som tillsammans med Elin Nilsson nu debuterar i landslaget.
Att ta en plats i landslaget har varit ett mål och nu när både Nordiska mästerskapet och Europa Open väntar i sommar så har de också börjat snegla lite mot VM.
– Jag kvalade in till SM också för lite mer än en månad sedan vilket var mitt mål. Men nu med en landslagsplats har man också fått lite blodad tand och vill nå så högt upp som det är möjligt.
Agility är dock en sport som kräver en hel del träning för hela ekipaget. Förutom 2-3 timmar på banan varje vecka, så tränar Eleonor och Liv både simning och styrketräning.
– Ja, det krävs att hunden är i bra form för att orka ett lopp. Det är ganska fysiskt krävande för hundarna så det är viktigt att de mår bra.

Publicerad 15 May 2017 08:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag