Christoffer och Mathias springer 24-timmarslopp för välgörenhet

HÄSSLEHOLM. En extrem utmaning väntar på Göingevallen den 8 juli. Då har nämligen Christoffer Persson och Mathias Reimer från Crossfit Hässleholm som mål att springa i 24 timmar och samtidigt samla in pengar som en del i fjolårets Musikhjälpenprojekt.
Pengarna de får in från loppet kommer de att skänka till projektet, Rädda regnskogen i Borneo. Och de hoppas att fler Hässleholmsbor vågar utmana dem och anmäla ett eget lag till välgörenhetsloppet.
– Ja, vi har bestämt oss för att göra ett event av det här så vi hoppas att fler vill ställa upp och springa och samtidigt bidra till välgörenhet. Visst kan 24 timmar vara tufft men man kan ju anmäla ett större lag som turas om eller välja en kortare tid. Man får helt enkelt anpassa sitt deltagande efter sig själv, det viktiga är att man deltar, säger Christoffer Persson.
Tre lag har redan anmält sig till utmaningen och flera företag går in som sponsorer och bidrar för varje varv.
– Att springa såhär runt, runt på en 400-metersbana är något helt annat än att springa ett vanligt lopp. Det är mer psykiskt och det gäller att inte tänka så mycket utan bara göra det. Visst är det lite nervöst men ett löfte är ett löfte och vi kommer att turas om att springa. Exakt hur vi kommer att lägga upp våra 24 timmar är dock inte helt klart. Men detta kommer verkligen att bli en utmaning för oss, säger Christoffer Persson.

Publicerad 17 May 2017 07:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag