Chris L Svensson tog hem vinsten i P4 Nästa

Snart gästar han Strandhugg igen

FINJA. Från Bjärnum till Finja, från hårdrock till country och nu vinnare av P4 Nästas regionsfinal. Vinsten i musiktävlingen har öppnat en hel del dörrar för Chris L Svensson och målet är att kunna jobba med musiken på heltid.
– Det skulle vara drömmen att få jobba med musik i någon form, antingen som låtskrivare eller artist, säger Chris L Svensson som under många år turnerade med ett hårdrocksband men som nu gått tillbaka till där han en gång började, i countryns värld.
Och han märker redan att vinsten gett ringar på vattnet.
– Att folk hör en såhär, att man spelas på radio och får chansen att sprida sin musik. Det är sådant jag redan märkt av så en sådan här tävling är bara positiv, säger Chris L Svensson.
Den 13 juli spelar han på Strandhugg och i sommar väntar också Allsång i Bjärnum och Helgeå festivalen.
Enligt Chris själv kunde tävlingen dock gått hur som helst och ger beröm till samtliga tävlande.
– Det var många bra låtar och artister så det hade kunnat gå hursomhelst.
Hans låt, Drive, beskriver han som en glad countrydänga som påminner om sommar och kärlek. En låt som tog 15 minuter att skriva och efter två veckor var den inspelad i studion och skickad till tävlingen.
I höstas släppte han sin senaste platta och var på promotionturné i USA bland annat och redan till hösten 2017 börjar han med nästa skiva.
– I USA är countryn så mycket större. Jag tror många i Sverige har en felaktig bild av countryn men egentligen är den moderna countryn en blandning mellan pop och rock och dessutom en genre som influerar alla andra genrer.

Publicerad 13 June 2017 07:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag