Skolprojekt fick elever att bidra

HÄSSLEHOLM. Under hela våren har årskurs fyra på Thorén Framtid jobbat med projektet ”Vi och Världen”. Dagarna innan skolavslutningen avslutade man projektet med att cykla till Röda Korset i Hässleholm för att lämna in både leksaker och kläder som barnen själva rensat ut ur sina rum som en del i arbetet för att hjälpa andra.
Klassen besökte redan tidigt i våras Röda Korset för att höra mer om deras arbete. Besöket där gjorde att klassen också kom i kontakt med en kvinna från Syrien som kom till klassen för att berätta om sin uppväxt, om hur landet förändrats sedan kriget och om hur flykten till Sverige gick till.
– Barnen kände att de gärna ville vara med och göra någon konkret och genom att lämna in sina gamla saker så kan vi sälja dessa vidare för att få in pengar till olika välgörenhetsprojekt, vilket vi är tacksamma för. Men framförallt märkte vi att projektet väckt en medvetenhet hos dem att vilja hjälpa till och det känns bra, säger Claes Qvarfordt, Röda Korset Hässleholm.
– Det känns bra att kunna göra något. Och det var inte särskilt svårt att rensa ut bland sina saker, berättar Siri och Maya.
– Barnen har tyckt att det har varit väldigt lärorikt och roligt att få höra om hur man har det i andra länder och det passade väldigt bra att avsluta projektet såhär, säger läraren Erica Pettersson.
För några veckor sedan var även årskurs fem på plats hos Röda Korset för att överlämna sina insamlade saker som en del i projektet ” Vi och Världen”.

Publicerad 14 June 2017 12:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag