Gör succé efter tre korsbandsskador på tre år

"Jag tänkte tanken att sluta efter tredje skadan"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Linda Sällström drog på sig tre korsbandsskador på lika många år. Efter skadehelvetet gör anfallaren nu succé i Vittsjö med ett målsnitt på över ett mål per match.
– Det känns som att jag spelar den bästa fotbollen jag någonsin spelat.
Linda Sällström har stått för en smått osannolik comeback i damallsvenskan. Redan 2008 debuterade anfallaren i serien med Djurgården. Fram till 2011 rullade det på och Sällström gjorde omkring tio mål varje säsong. Sen tog det stopp.
2012, 2013 och 2014 lyckades hon med det häpnadsväckande att dra på sig en korsbandsskada om året.
– Jag tänkte tanken att sluta efter tredje skadan. Men eftersom jag inte hade något annat att falla tillbaka på tänkte jag att jag kör min rehab och försöker ta mig tillbaka.
Och tagit sig tillbaka har anfallaren gjort. Sällström fick vara frisk två hela säsonger innan det nu har lossnat på allvar. På Vittsjös åtta inledande matcher har 28-åringen gjort 9 mål.
– Man hoppas ju hela tiden att man ska komma tillbaka, det gäller att inte tappa tron. Men jag var borta tre år och det är väldigt lång tid på den här nivån. Och jag kände att jag hade halkat efter.
Den känslan finns inte längre kvar i kroppen efter årets succéinledning.
– Det känns bättre än vad jag kunnat förvänta mig. Det känns som att jag spelar den bästa fotbollen jag någonsin spelat. Och det känns väldigt glädjande efter alla skador jag haft.
Vad har du för känsla nu när det lossnat?
– När man har bra flow är fotboll det roligaste i världen, då är självförtroendet på topp och man känner sig nästan odödlig.
Men efter alla skador har Sällström lärt sig leva i nuet och inte blicka för långt framåt.
– Det kan vända väldigt snabbt, man vet aldrig vad som händer. Nästa vecka kanske jag blir skadad eller så gör jag inga fler mål. Fotbollen går upp och ner, det är sällan det bara går uppåt.
Har du blivit bättre på att njuta av fotbollen efter alla skador?   
– Det har jag verkligen blivit. Istället för att bara tänka framåt försöker jag njuta av stunden. Det har jag blivit bättre på sedan jag var yngre och bara tänkte framåt och på näst steg. Nu kan jag stanna upp.
Anfallaren tvingas dock blicka framåt för ett ögonblick. Idag väntar Rosengård hemma på Vittsjö IP.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av Rosengård. De har varit lite mer upp och ner i år. Vissa lag har kunnat skrälla mot dem samtidigt som de körde över Linköping. De har väldigt bra spelare på varje position men förra året spelade vi oavgjort mot dem hemma. Hoppas vi kan göra en bra match igen.

Publicerad 18 June 2017 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag