Inställda tåg mellan Hässleholm och Åstorp

HÄSSLEHOLM. Sedan mitten av juli håller Trafikverket på att bygga om järnvägssträckan mellan Åstorp och Hässleholm. För att garantera säkerheten för de som jobbar längs spåret måste trafiken stängas av under vissa tider.

Fler än 100 tåg kör sträckan varje dygn. Trafikverket vill både förebygga förseningar, och öka hastigheten längs sträckan.

Maxhastigheten är idag 130 kilometer i timmen, vilket är tänkt att ökas till 160 kilometer i timmen. Bortbyggda vägkorsningar och ett förbättrat övervakningssystem är några av förändringsåtgärderna.

Eftersom det bara finns ett spår på den 52 kilometer långa sträckan kan trafiken inte ledas om, utan måste stundtals ställas in.

– Vi har lagt den största delen av ombyggnaden under nattetid måndag till torsdag och på enstaka helger för att stoppen ska påverka trafiken så lite som möjligt, förklarar Trafikverkets projektledare Henrik Andersson i ett pressmeddelande.

Sedan den 17 juli 2017 och fram till den 7 december 2017 är tågen inställda från och med natt mot tisdag till och med natt mot fredag mellan klockan 21:10 och 05:00. Vecka 29, 32, 34, 39, 43 och 48 är tågen även inställda på helgerna främst kvälls- och nattetid.

Enligt Trafikverket ska bussar i möjligaste mån ersätta inställda tåg. Resenärerna får dock räkna med längre restid.

För mer information om just din resa, se Skånetrafikens reseplanerare.

Sara Kring

Publicerad 10 August 2017 11:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag