Storsatsningen Chess har snart premiär

Förberedelserna pågår för fullt

KRISTIANSTAD. I mitten av augusti satte man igång med repetitionerna av det som ska bli Underhållningspatrullens största satsning i Kristianstad hittills. Och den 23 september har musikalen Chess premiär vilket också blir världspremiär för Chess med en unik 13-mannaorkester.

Regissör Ola Hörling vidhåller fortfarande att detta kommer att bli den bästa Chess som någonsin spelats.

– Det är en musikal som är intimt förankrad i människorna och deras känslor och att plocka ner den till denna lilla scen har bara varit positivt.

Åsa Jensen, producent håller med.

– Det är en liten scen vi har att jobba med men det gör också allting mer intimt när publiken kan komma så nära som den faktiskt gör här på Kristianstad Teater.

Och redan innan premiären har fler biljetter sålts än man brukar göra till en hel musikalsäsong. Förväntningarna är med andra ord höga och därför har man också redan nu laddat med 40 föreställningar med möjlighet att utöka om intresset håller i sig.

Kärlek, drama och svek väntar på teatern och frågan är om man är beredd att betala priset för att få det man verkligen vill ha?

Med musik som inte lämnar publiken oberörd kommer troligtvis även Björn och Benny att besöka Kristianstad Teater i höst, exakt till vilken föreställning de kommer vill dock inte Underhållningspatrullen avslöja.

Publicerad 06 September 2017 09:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag