The Hittills spelar för fullsatta salonger

HÄSSLEHOLM. För fyra år sedan gjorde The Hittills fem utsålda “Close-up”-konserter i Hässleholm Kulturhus och den 30 september är de tillbaka igen och har även nu lapp på luckan och spelar för utsålda hus.

– Ja, det är helt fantastiskt. Vi har hållit på ett bra tag nu och har blivit lite som en institution, var vi än spelar blir det fullsatt, vilket är otroligt roligt, säger Nisse Runesson.

För han och brorsan Janne Runesson blir det dessutom lite extra nostalgi att spela på hemmaplan där musikkarriären en gång började.

– Ja, det är verkligen hemma och även vår basist kommer här från Hässleholm. Till skillnad från sist vi spelade här 2013 har vi denna gången dock valt att lägga allt krut på en enda spelning. Och att få spela för en sittande publik i Kulturhuset är något vi värdeesätter och trivs med, samtidigt som det krävs mycket mer av oss så vet vi att publiken sitter ner och lyssnar och det är häftigt.

Denna gången fokuserar The Hittills på popåret 1967 och fokuserar helt på musik från detta årtal. Klassiska poplåtar från bland annat The Beatles, Small Faces, The Doors, The Hollies, The Monkees, och även hits från ett antal kända soul- och Motown-artister väntar under konserten.

– Det finns en rad klassiker från det här årtalet som vi kommer att bjuda på. Vi återskapar minnen från det här året helt enkelt, denna gången tillsammans med några av våra gamla medlemmar och körtjejerna i The Chorsettes är på plats precis som vanligt när vi kör en konsert.

Publicerad 13 September 2017 12:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag