Kulturhusets café öppnar på nytt

HÄSSLEHOLM. Caféverksamheten på kulturhuset har stått stilla sedan 2016 då Stadshotellet valde att lägga ner sitt Cafe Nyfiket. Men nu öppnar man åter igen upp cafét och bakom satsningen står föreningen Kamama.

Ambitionen är att öppna caféet under november månad och då även ta över pausserveringen i samband med evenemang på kulturhuset och Kamama, som är en ekonomisk förening, kommer att driva caféet som ett arbetsintegrerande socialt företag, i samarbete med bland andra Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Skåne nordost.

– Ja, när vi fick nys om att de sökte ett socialt företag så kontaktade vi Hässleholms kommun och anmälde vårt intresse. När vi kör igång den 4 november kommer vi nämligen att fungera som ett arbetsintegrerat företag där personer som stått utanför arbetsmarknaden en längre tid kan få en chans att i sin egen takt komma in på arbetsmarknaden igen och där all vinst går tillbaka in i företaget, berättar Katarina Winther från Kamama.

Just nu håller man på att fräscha upp lokalerna och sätta sin egen prägel på cafét. Man kommer att satsa mycket på närproducerade råvaror och rikta in sig på frukost, lättare luncher och fika.

– Här kommer att finnas något för alla.

Cafét har inte heller hunnit få något namn och man har utlyst en tävling på sin facebooksida där de gärna tar emot namnförslag.

– Det har kommit in några stycken men vi tar gärna emot fler. Och har man ingen dator går det lika bra att lämna in sitt förslag på biblioteket här i Hässleholm, säger Katarina Winther.

Publicerad 05 October 2017 12:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag