Agility-VM i Kristianstad

KRISTIANSTAD/TYRINGE. Årets VM i agility har precis gått av stapeln i Tjeckien när det står klart att Kristianstad blir värd för nästa års VM-evenemang, vilket blir första gången som agility-VM arrangeras i Sverige.

Jeanette Johansson från Tyringe var i år på plats i Tjeckien som biträdande landslagsledare och på plats fanns också tolv svenska ekipage som gjorde upp om VM-titeln och hon ser fram emot nästa års tävling på hemmaplan.

– Ja, vi har alltid fått åka långt för de här tävlingarna så det känns väldigt spännande att få tävla på hemmaplan nästa år.

Och med sig hoppas hon att så många som möjligt av årets ekipage får chansen att tävla även i Kristianstad.

– Vi vet först i maj vilka ekipage som tar sig till VM. Det är då som vi har landslagsutagningar och de tolv bästa ekipagen i landet får samla poäng i totalt åtta lopp och de fyra bästa tar sig till VM i Kristianstad.

Jenny Damm och Lilli från Hässleholm Hundungdom har varit en del av landslaget sedan 2000 och Jeanette Johansson hoppas att de ska göra bra ifrån sig även vid nästa års uttagning för att få chansen att tävla på hemmaplan.

– Chansen är stor men det är mycket som spelar in och allt kan hända. Det gäller att alla är friska och hela.

Tävlingen som äger rum i Kristianstad arena den 4-7 oktober innebär runt 300 ekipage i tre olika klasser och deltagare från hela världen.

Publicerad 12 October 2017 07:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag