Elever gör praktik i Skottland

OSBY. Eleverna från Ekbackeskolans hotell- och turism och handel- och administrationsprogram, befinner sig just nu på yrkespraktik i Skottland och kommer att spendera de närmaste veckorna i Glasgow.

Bland annat kommer de att under sina sju veckor i Skottland att jobba på hotell, i butiker, skönhetssalonger och på cafe" i området och genom detta träna sin yrkesroll.

Hotellet som skolan samarbetar med ingår i en internationell kedja och eleverna kommer bland annat att få möta gäster i receptionen, servera frukost, städa och ställa i ordning hotellrum och konferenslokaler.

Elevens APL-tid i Glasgow finansieras helt av skolan med hjälp av ett EU-projekt, Erasmus+. Och Ekbackeskolan har tack vare detta kunnat erbjuda praktik utomlands de senaste tre åren.

– Vi kommer att skicka 40 elever under kommande tvåårsperiod och tycker att det här är ett väldigt bra sätt att öka sina språkkunskaper, säger Katrin Rongby, vårdlärare Ekbackesskolan.

Projektet som Ekbackeskolan jobbar med nu varar till september 2019 och skolan kommer därefter att fortsätta söka Erasmus+-projekt för fortsatta utbyten med Europa med fokus på Skottland och Spanien.

Redan vecka 5 är det dags för nästa program att åka på praktik, då väntar Skottland även för eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet.

– Detta ökar inte minst motivationen bland våra elever och de är väldigt positiva till att få den här chansen. De får en omvärldskunskap de alltid kommer att ha nytta av.

Publicerad 12 October 2017 12:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag