Efter sprängningarna:

"Hjälp oss!"

Polisen utreder samband

Av
Sanna Hjalmarsson

Sanna Hjalmarsson Anders G Bergquist

HÄSSLEHOLM. Ytterligare en bil har under natten sprängts sönder i Hässleholm.

Det är den tredje på lika många nätter.

Under onsdagen gick polisen ut med att de två första sprängningarna har koppling till mordförsöket i hembygdsparken tidigare i år och enligt polisens pressinformatör Robert Loeffelhar även den tredje sprängningen det.

– Det är exakt samma tillvägagångssätt, man har använt starka fyrverkeripjäser, så kallade Cobra bangers, berättar Robert Loeffel.

LÄS MER: Sprängdåd och mordförsök kopplas ihop

Det var klockan 23.13 natten till torsdag som polis och räddningstjänst beordrades till Gärdesvägen i Hässleholm med anledning av en bilbrand.

På plats konstaterades att bilen skadats på grund av någon form av detonation, varpå nationella bombskyddet kallades in.

Bombskyddet arbetade på plats under natten och bilen har nu bärgats.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och övergrepp i rättssak. Detonationen medförde ingen brand, och ingen person ska ha kommit till skada i händelsen.

– Det är ju väldigt stora krafter vid en sådan här explosion, så det är tur att ingen fanns i närheten när det smällde. Vi är helt säkra på att det här inte är något som drabbar slumpvis utvalda Hässleholmare, utan vi utgår från att det har med sommarens skjutning i Hembygdsparken att göra, förklarar Robert Loeffel.

Idag har polisen sin husbil uppställd på Gärdesvägen för att ta emot vittnesmål.

– Hjälp oss om du sett något, vi har fått in en del vittnesmål, men vi behöver all hjälp vi kan få, säger Robert Loeffel.

Publicerad 02 November 2017 07:06

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag