Flera bilar sattes i brand i Skåne

SKÅNE. Under natten till söndagen sattes flera bilar i brand runt om i Skåne. Inga personer har gripits misstänkta för händelserna.

Under sen lördagskväll larmades räddningstjänst till Silvergården i Landskrona. Vid 22.19 sattes en bil i brand, som var släckt vid 23.45.

Strax efter midnatt fick räddningstjänsten stänga av en bit av riksväg 119 i Östra Göinge efter att en helt övertänd bil anträffats vid vägen.

– Den stod uppställd på platsen med anledning av ett haveri tidigare under dagen. Räddningsjänsten kan inte i nuläget

förklara hur den (branden) startat, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Klockan 00.58 brann det igen. Då anlade en okänd gärningsperson en brand i bil som stod parkerad vid Sundspärlan i Helsingborg. Ytterligare en bil som stod parkerad i närheten skadades.

Knappt en timme senare larmades polis och räddningstjänst till stadsdelen Rosengård i Malmö. På Cronmans väg brann det i en bil.

Har några av bilarna utsatts för något sprängattentat?

– Nej, enligt de uppgifter vi fått har det inte rört sig om det. Förmodligen har någon form av brinnande eller lättantändlig vätska kastats in i bilar. Vad exakt som använts får de tekniska undersökningarna svara på.

Samtliga ärende rubriceras som skadegörelse genom brand.

– Inga personer har gripits misstänkta för händelserna. Vi har heller inte fått in några uppgifter om personskador, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 05 November 2017 06:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.