Polis omkom i tjänsten – var narkotikapåverkad

Orsakade själv olyckan

HÄSSLEHOLM. Den polisman som i juni omkom i en trafikolycka i Röke utanför Hässleholm var påverkad av narkotika vid olyckstillfället. Det visar polisens egen utredning som nu är avslutad.

Utredningen visar att polisen vid olyckan var påverkad av narkotika och narkotikaklassade läkemedel, vilket med all sannolikhet orsakade olyckan som kostade polismannen och hans hund livet.

Enligt Aftonbladet ska man vid obduktionen hittat flera olika substanser i blodet, däribland amfetamin och tramadol.

Intaget av narkotikan har med största sannolikhet gjort att han inte kunnat framföra polisbilen på ett trafiksäkert sätt, uppger regionpolischef Carina Persson i ett pressmeddelande.

Lastbilschauffören ska ha gjort allt som stod i hans makt för att undvika kollision, men när polismannen kom över på fel sida vägen var olyckan ett faktum.

Exakt vad som hänt vid olyckstillfället är dock oklart.

– Även om utredningen är avslutad är det många frågor som är och förblir obesvarade. De kommer vi aldrig att kunna få något svar på, säger Carina Persson.

Hon fortsätter.

– Det här var en mycket uppskattad kollega. Det är naturligtvis mycket allvarligt att det nu framkommit uppgifter som visar att han varit narkotikapåverkad. Samtidigt är det djupt tragiskt att han inte längre finns bland oss. Vi försöker på bästa sätt att stötta hans anhöriga, nära vänner och kollegor. De har alla drabbats hårt, precis som lastbilschauffören som hundföraren kolliderade med.

LÄS MER: Polisman död efter frontalkrock med lastbil

LÄS MER: Tyst minut för polisman som omkom i olycka

Publicerad 08 November 2017 06:05

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag