Norra station:

Upprörda bilägare får vänta efter helgens storbrand

Två personer anhållna för mordbrand

Av
Anders G Bergquist

HÄSSLEHOLM. I fredags eftermiddag drabbades garaget vid Norra Station av en storbrand.

Minst sju bilar totalförstördes och många fick rökskador. Polisen har också blivit nedringda av upprörda bilägare som ännu inte fått sen sina fordon.

– Tyvärr kommer det dröja ytterligare innan de kan få sina bilar. Orsaken är att vi inte kan göra en teknisk undersökning innan byggnadsingenjörer säkrat lokalerna. Det är helt enkelt för farligt för poliserna att arbeta där nu, säger Kim Hild vid polisens kommunikationscentral.

Två personer sitter nu anhållna för mordbrand. En man född 1991 greps först i lördags, i samband med ett annat brott.

– Ytterligare en person greps senare, det är en person född 1984, berättar Kim Hild.

Publicerad 11 December 2017 12:15

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.