Tränaren fick kicken – nu hotar spelarna att lämna klubben

Assisterande lagkaptenen: "Frågan är hur många spelare som vill fortsätta i klubben nu"

TYRINGE. I går meddelade Tyringe Hockey på sin hemsida att samarbetet med huvudtränaren Marcus Norell avbrutits med omedelbar verkan på grund av samarbetssvårigheter. Det har skakat om klubben rejält. Nu hotar flera spelare, däribland assisterande lagkaptenen Mattias Eriksson, att lämna klubben.

– Detta är slutet för Tyringe Hockey. Jag känner mig så djävla ledsen över det här, säger Mattias Eriksson till Norra Skåne.

Efter att Tyringe slutat på en tiondeplats i tredjedivisionen Hockeyettan södra i år var måttet rågat för klubbens ledning som valde att säga upp avtalet med huvudtränaren Marcus Norell. Han kom till klubben från Skellefteå AIK:s J20-lag i våras och blev en stor favorit hos spelarna.

Enligt Norra Skåne hade spelarna ett flera timmar långt möte med styrelsen i går kväll med anledning av beslutet. Nu hotar flera spelare att lämna klubben.

– Hela laget tycker att han skulle vara kvar. Frågan är hur många spelare som vill fortsätta i klubben nu, säger Eriksson till tidningen.

Även lagkaptenen Viktor Sundström uttrycker sitt missnöje.

– Vi fick förklaringen från styrelsen att han har samarbetssvårigheter. Då är det endast med styrelsen då. Han (Marcus) krigar för oss och hela föreningen, säger Viktor Sundström till Kvällsposten.

– Jag har aldrig träffat någon med så mycket klubbkärlek. Man är orolig för klubbens framtid, det är man. Funkar det så här, då vet jag inte vem som vill gå till Tyringe nästa säsong om man säger så.

Publicerad 15 December 2017 12:29

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag