Insänt: "En nödvändig medvetandeprocess"

INSÄNT.

Kanske har ni funderat på varför den nästan oändliga floden av deprimerande nyheter, som når oss varje dag genom media, inte resulterar i djupgående diskussioner om orsaker eller åstadkommer genomgripande politiska beslut. På sin höjd tillkommer övervakningskameror, några lagar eller några fler poliser.

Men, det är egentligen inte så konstigt att politiker agerar som de gör och att samhällsproblemen ständigt ökar, även om de över tid ändrar karaktär! Vi är helt enkelt inte tillräckligt kloka för att hantera ett så här komplext samhälle. Inte förrän vi kollektivt förstått systemfelet och börjar åtgärda det, så är mänskligheten på rätt väg. Inga elbilar, solceller, eller nya teknologier kommer att förändra ekvationen. Det enda vi gör är att gömma, flytta och skapa samhällsproblem.

Därför är hela denna mediaflod, fylld med samhällsproblem och globala utmaningar, endast ett verktyg för en inre medvetandeprocess som slutligen leder fram till insikten om att vi har ett globalt systemfel, som består av låg vishet. Kan vi snabba på förloppet? Bara genom att de som redan har insikten jobbar hårt för att sprida budskapet. Och vad gör vi när majoriteten av befolkningen har insikten? Då reformerar vi utbildningssystemet och sätter igång en långsiktig folkbildning som höjer visheten. Är det möjligt? Absolut! Innebär det indoktrinering? Nej, vishet kan aldrig komma genom manipulation.

Christer Nylander, Lund

Publicerad 16 December 2017 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.