Turbulensen i Tyringe – styrelsen avgår och tränaren återvänder

Marcus Norell fick kicken i förra veckan - nu är han tillbaka

TYRINGE. Den populäre tränaren Marcus Norell tvingades bort från Tyringe Hockey på grund av samarbetssvårigheter. Nu är han tillbaka efter att styrelsen avgått.

Spelarna reagerade kraftigt och många ställde sig efter beslutet i torsdags kritiska mot styrelsen. En del spelaren hotade att lämna Hockeyettan-klubben.

I en skrivelse som Norra Skåne, som var först med att rapportera om händelsen, publicerat framgör att Marcus Norell inte följt föreningens värderingar.

"Kränkningarna i form av attityd och tilltal mot anställd personal fortsatte och styrelsen blev kontaktad av spelare som berättat om olika händelser som vittnar om att Norells ledarskap omfattat både verbala kränkningar och särbehandling, vilket inte stämmer överens med Tyringe Hockeys värderingar", står det i styrelsens uttalande.

Tyringes supporterklubb, BlueFoxes, har visat sitt stöd för Norell.

– Vi står helt bakom Norell. Redan ifjol var förtroendet svagt för styrelsen. Vi känner inte att de gör det arbete som krävs för att driva föreningen framåt, säger Linus Kristoffersson, representant från BlueFoxes, till Norra Skåne.

Men det har stormat rejält i Tyringe Hockey sedan dess. Styrelsen har de senaste dagarna fått ta emot flera hot och trakasserier efter beskedet och kände sig tvingade att avgå. Styrelsen kommenterar situationen med att "styrelsen har den senaste tiden även fått samtal även från spelares agenter, som påpekar brister i Norells ledarskap, vilket tyder på att laget inte är så enat som förmedlats i media. Styrelsen anser att den situation som Norell har försatt föreningen i är ohållbar och kan av ovan nämnda anledningar inte fortsätta samarbetet mer med Norell. Efter att styrelsen tagit sitt beslut på mötet i torsdags har de fått motta hot och trakasserier och kommer därför att avgå från sina styrelseuppdrag och alla styrelserelaterade uppgifter.”

I söndags tränare laget, åter igen under ledning av Marcus Norell.

– För min del känns det lite omtumlande att vara tillbaka men samtidigt mycket skönt, förklarar Marcus Norell till Norra Skåne.

Den tidigare Tyringeordförande Jörgen Persson har på uppdrag från den gamla styrelsen bildat en interimstyrelse.

Publicerad 18 December 2017 09:02

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.