Portot höjs med två kronor vid årsskiftet

HÖJNING.

Från den 1 januari 2018 har Sverige en ny postförordning. Det innebär bland annat att portot på inrikes brev under 50 gram höjs med ytterligare två kronor. Den 1 april 2017 höjdes portot från 6,50 kronor till sju kronor och från den 1 januari 2018 kostar ett frimärke alltså nio kronor.

Postnord motiverar prisökningen med att allt färre brev skickas, sedan år 2000 har antalet brev halverats och fortsätter att minska med sju procent årligen. Den nya postförordningen innebär även att kraven på utdelningen förändras. Istället för att 85 procent av förstaklassbreven ska vara framme över en natt ska nu 95 procent vara framme inom två vardagar.

– Det här ger oss chansen att säkra en posttjänst som fungerar över hela landet. Nu kan vi tillsätta ökade resurser, som fler lastbilar, vikarier och extrapersonal. Det gör att vi kan hantera oförutsedda störningar snabbare, vilket leder till en bättre och jämnare kvalitet, också på sikt, säger Anders Holm, VD för PostNord Sverige.

Publicerad 26 December 2017 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.