Så maxar du din ledighet nästa år

Lokaltidningen ger dig tips på hur du kan njuta av lite extra semester under 2018

SVERIGE. Julen är precis över och du njuter säkerligen just nu av lite ledigt från jobbet. Redan sugen på semester? Lokaltidningen ger dig tips på hur du kan få ut maximalt med ledighet under 2018.

Av
Andreas Holm

2018 är arbetstagarens år, där det räcker med ett fåtal dagar för att få långledigt lite varstans under året. Vi har botaniserat i de röda dagarna runt bland annat de stora högtiderna och de klassiska helgerna i maj och juni.

Påsken ligger tidigt i slutet av mars och början på april. Utnyttja långfredagen och annandag påsk med fyra dagars semester (eller 3,5 om du arbetar halvdag på skärtorsdagen) och du får tio härliga arbetsfria dagar.

Om du inte är sugen på att gå ut och demonstrera på första maj kan du planera in en semesterdag för att få fyra på soffan eller i hemmets lugna vrå. Med tanke på att första maj infaller en tisdag kan du exempelvis ta ledigt den 30 april för fyra dagars ledigt, eller varför inte dra till med fredag den 27 april för fem lediga dagar?

Vill du ha mer ledigt i maj? Veckan efter första maj är det Kristi himmelfärdsdag och läge för fyra lediga dagar. Ta bara ledigt den 11 maj så behöver du bara jobba måndag till onsdag och sedan ge dig hemåt för en välbehövlig långhelg.

Nationaldagen infaller i år mitt i veckan, på en onsdag. Varför inte söka ledigt torsdag och fredag för fem dagars ledigt, eller ta ledigt hela veckan alternativt ta långhelg från den 2 till 7 juni? Alternativen är många.

Årets stora högtid för de flesta är julen. De senaste åren har det varit arbetsgivarens år, men nu är den tiden förbi. I alla fall för 2018. Julafton infaller på en måndag, följt av två röda dagar, juldagen och annandag jul. Ansök om ledigt den 27 och 28 december för att få ledigt från den 22 december till 2 januari 2019, totalt elva dagar.

Vill man vara hemma lite längre och har sparat lite semesterdagar kan man alltid dra till med semester 27 och 28 december plus andra till fjärde januari för att maxa julledigheten.

Publicerad 26 December 2017 07:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.