Unga mest oroliga för lägre bostadspriser

BOENDE.

Personer i åldrarna 18–34 år är mest oroliga över diskussionerna om sjunkande bostadspriser. Det visar en undersökning som TNS Sifo gjort på uppdrag av banken SBAB.

Under november månad svarade drygt 1 000 personer som har bolån på frågor om bland annat oron för sjunkande bostadspriser. 32 procent av de svarande i åldrarna 18–34 år säger att de känner en sådan oro. I åldersgrupperna 35–54 år och 55–80 år är motsvarande siffra 13 procent respektive 12 procent.

– De yngre är mer oroliga av flera anledningar. De flesta har inte ägt sin bostad så länge och har aldrig upplevt en situation med sjunkande priser och det leder ju till oro förstås. De yngre gör dessutom många av sina livsval, kanske blir sambos och flyttar till större när barnen kommer. I dagsläget är det svårt att veta vad slutpriset och försäljningstiden blir för den egna bostaden som blir grundplåten för nästa. Allt sammantaget gör det lätt att förstå deras oro, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

Undersökningen visar också att oron påverkar den yngre gruppen på så vis att de inte vill utöka sitt bolån. Personerna i den äldsta gruppen svarar å andra sidan att oron gör att de hellre skulle vilja hyra sitt boende istället, en uppfattning som de övriga åldersgrupperna inte håller med om.

Publicerad 28 December 2017 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.