Raketer mot poliser under kaosartad nyårsnatt

Av
Anders G Bergquist

SKÅNE. Nyårsnatten har varit betydligt stökigare än vanligt, med ett stort antal anmälningar om bränder och raketbeskjutningar mot privatpersoner. Värst var situationen för Kristianstadspolisen och räddningstjänsten. Där började det brinna på flera ställen samtidigt.

– Det har varit våldsamt upplopp, och kastats både sten och raketer mot polispatruller i Näsby, berättar Anna Göransson vid polisens kommunikationscentral. 

Från Kristianstad och Hässleholm kommer anmälningar om att privatpersoner träffats av raketer. Eftersom det varit uppsåtligt rubriceras dessa händelser som misshandel.

Mellan klockan 18.00 och 06.00 kommer fler än 15 anmälningar in om bränder i Skåne.

Ett antal fall av misshandel och rån rapporteras, liksom en man som blottade sig för förbipasserande på Bergsgatan i Malmö.

Beskjutning med raketer mot privatpersoner är annars det som tagit mest resurser för polisen. I Malmö har pågatåg beskjutits och i Lund besköts bussar.

Efter klockan 04.30 har det lugnat ned sig och antalet anmälningar har avtagit. Ingen har skadats allvarligt, efter vad som framkommit vid åttatiden på nyårsdagens morgon.

Publicerad 01 January 2018 07:22

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.