Polisen:

Ordningsvakter klarar upp massor av brott

Av
Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Häromdagen grep ordningsvakterna på Malmö Central två misstänkta rånare de sett tidigare på dagen. Närmast vardagsmat för vakterna.

– De är oerhört uppmärksamma och utan dem hade betydligt färre brott klarats upp, berättar Nils Norling vid Malmöpolisen.

Det var häromdagen som ett rån ägde rum på centralen. En man blev allvarligt misshandlad av två personer, som bland annat stal hans keps. Några timmar senare gjorde de två misstänkta rånarna ett återbesök på centralen.

– Ordningsvakterna kände igen de två männen och gjorde ett envarsgripande. Polispatrullerna på plats kunde konstatera att gripandet var lagligt och övertog gripandet, säger Nils Norling.

På många offentliga platser har övervakningen mer eller mindre helt tagits över av ordningsvakter som ronderar.

– De har oerhört bra kontroll och ger inte bara trygghet utan hjälper också till att klara upp brotten, berömmer Nils Norling.

Publicerad 01 January 2018 05:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.