Förseningar i tågtrafiken – orsaken är spårfel

Beräknas åtgärdat under förmiddagen

SKÅNE. Ett växelfel i Danmark orsakar förseningar i tågtrafiken. Flera avgångar ställdes in under morgonen och fram till 10-tiden går färre tåg från Kastrup mot Skåne.

De flesta tåg som berörs är Öresundståg som gå från Kastrup mot Malmö.

På sin hemsida uppger Trafikverket att stationer i Malmö, Burlöv, Eslöv, Hjärup, Höör, Lund, Stehag, Stångby, Sösdala, Tjörnarp, Åkarp, Örtofta, Hässleholm, Hyllie, Triangeln, Dösjebro, Glumslöv, Ramlösa, Häljarp, Kävlinge, Landskrona, Rydebäck och Helsingborg kan beröras av spårfelet.

Trafikverket uppmanar resenärer att ta kontakt med sitt tågbolag för att få mer information.

– Prognosen är att felet ska vara åtgärdat vid klockan tio, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket till Kvällsposten.

Publicerad 08 January 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.