Signalfel orsakade förseningar i tågtrafiken

Trafiken till Hässleholm, Helsingborg och Kristianstad påverkas

SKÅNE. Ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad orsakade stora förseningar och inställda tåg under morgontrafiken.

Tågen mellan Hässleholm och Kristianstad samt de tåg som går sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad blev rejält försenade och en del tåg ställdes in på fredagsmorgonen.

– Vi är på plats med tekniker för att hitta problemet, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket, vid 7-tiden.

– Det är främst sträckan mellan Hässleholm och Kristianstad som påverkas, men även mot Malmö, Helsingborg och Karlskrona då tågen passerar där, säger Camilla Hult.

Senare under dagen var felet avhjälpt och vid 9-tiden på fredagen hade de förseningar som trafiken påverkats av efter signalfelet körts in. Enligt Trafikverkets pressjour ska tågtrafiken rullar på som vanligt igen.

Publicerad 12 January 2018 01:12

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.