Plötsligt i Vinslöv –Tavernan får nytt liv

"Vill skapa oss ett namn"

VINSLÖV. Tavernan i Vinslöv, inte minst känd från filmen "Plötsligt i Vinslöv" har öppnat igen. Det är far och son Alasfar som driver restaurangen från den 1 januari. Öppningen har välkomnats i byn.

Av
Hannes Tobiasson

Majed Alasfar och hans son Abdulaziz fick upp ögonen för Tavernan i Vinslöv. Tidigare drev de en livsmedelsbutik i Knislinge, men det ville driva en restaurang istället.

– Vi gillade området, det finns inte jättemånga restauranger så vi tänkte att det var bra att öppna här, säger Abdulaziz Alasfar.

Idén är att servera både svensk och arabisk mat. De är båda från Syrien och på restaurangen lagar de bland annat en speciell syrisk kebab. Men även tabbouleh, hommous och falafel.

Abdulaziz Alasfar berättar att sedan öppningen vid årskiftet kommit mycket folk, som tycker det är roligt att Tavernan är öppen igen.

– Vi försöker skapa oss ett namn här. Att folk kommer hit och äter arabisk mat och att de vill komma tillbaka fler gånger. Inte bara en gång, säger Majed Alasfar.

Filmen Plötsligt i Vinslöv fick de tips om efter att de hade köpt restaurangen.

– Ja, jag har sett filmen och klipp från den på youtube, säger Abdulaziz Alasfar.

Publicerad 14 January 2018 05:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.