Aoskören och Vocal Six bjuder på sång

ÅHUS.

Aoskören och vokalgruppen Vocal Six bjuder den 25 mars på körshow på Åhusgården.

Vocal Six är a cappella-gruppen från Helsingborg som i år firar i 30 år som grupp . De åker landet runt med en blandad repertoar av pop, rock, jazz med precision och humor. Och att humorn är en lika viktig del som musiken är något som publiken insett genom åren och gruppen har också synts och hörts på en rad större evenemang och arenor.

Förutom konserter och underhållning arbetar gruppen med workshopar för körer och körsångare och den 25 mars är de på plats i Åhus och Åhusgården för en körshow tillsammans med Åhus egen Aoskör som leds av Eva Rietz.

De har tidigare jobbat med Åhus blås och Åhus manskör men nu ger de sig på ett större samarbete och har bjudit in Vocal Six för en gemensam konsert.

– Vi är en relativt ung kör och har bara funnits i tio år. Vi har pratat i kören om att göra något med den här gruppen så det var väldigt roligt att de tackade ja, säger Kerstin Jalkhagen som är en av medlemmarna i Aoskören.

Den 40 personer stora kören kommer att bjuda på låtar som Las Vegas, Hey Jude, Let´s grove och kommer också att göra flera gemensamma låtar tillsammans med Vocal Six.

–Ja, precis som vi kommer Vocal Six också att göra några egna låtar. Så det kommer att bli väldigt spännande.

Publicerad 07 March 2018 06:30

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag