Henrik Larsson med i ny tv-komedi

Spelar fotboll i Sveriges kanske sämsta lag

HELSINGBORG. Henrik "Henke" Larsson provar på karriären som skådespelare. Han kommer att spela sig själv i TV 3:s nya komedi "Lingonligan".

Av
Martin Wingren

Andreas Holm

Den förre HIF, Celtic och Manchester United-spelaren kommer nu få kicka boll i kanske ett av Sveriges sämsta lag.

Komediserien handlar om fotbollsföreningen Vinninge BK som ligger sist i division 7 och nu står inför utmaningen att börja vinna matcher, annars kommer den lokala bonden förvandla fotbollsplanen till en odling för sockerbetor.

"Henke" Larsson har tidigare gjort ett par mindre roller i tv, bland annat i Solsidan och miniserien Coachen.

I rollerna i Lingonligan syns bland andra en rad skåningar som Staffanstorpskomikern Anders Jansson, Sven Melander, och Carolina Gynning, men även Elisabeth Wernesjö, Claes Månsson och Morgan Alling är med.

– Det var underbart att ha med Henke. Att få spela fotboll med en av Sveriges bästa någonsin var en dröm för mig och resten av laget. Henke är verkligen en naturbegåvning framför kameran. Han är jättebra! Och grymt ödmjuk, för nån som spelat i Celtic, Barca och Man Utd, säger Anders Jansson, som spelar lagets stora stjärna "Kroyf" som fortfarande lever på meriten att han var sommarproffs i Malmö FF som tonåring, i ett pressmeddelande.

Fler kända nämn i gästroller under säsongen är bland andra William Spetz, Pia Sundhage, Fredrik Hallgren (Bonusfamiljen) och Maria Tornberg (2 ½ män, Super Troopers, Våra bästa år).

Lingonligan har premiär den 5 april på TV3, Viafree och Viaplay.

Publicerad 13 March 2018 00:00