Isabel Aguilar, här i de blå Stattenatröjan, är en av arton spelare som är uttagna i det allra första damlandslaget i futsal.

Isabel Aguilar, här i de blå Stattenatröjan, är en av arton spelare som är uttagna i det allra första damlandslaget i futsal. Foto: Bildbyrån

Hon är med och skriver historia

Skånska Isabel Aguilar uttagen i det allra första damlandslaget i futsal

SKÅNE. Hon har lirat fotboll sedan barnsben. Sedan några år tillbaka har Isabel Aguilar även sökt nya utmaningar i futsal. I den senaste säsongen blev hon ohotad skytteligadrottning. Nu är Isabel en av 18 spelare i det första damlandslaget genom tiderna.

– Helt otroligt. Jag har väl gjort en bra säsong och är sjukt tacksam för chansen, säger den 25-åringen forwarden, som fullkomligt öst in mål i futsalligan.

Den 30 mars samlas landslaget för att ladda inför sina första landskamper. Ett dubbelmöte mot Tjeckien väntar i Örebro den 1 och 2 april.

– Jag känner mig laddad. Det är en fantastisk känsla, faktiskt rent utsagt en dröm, att vara en av de utvalda i detta nya landslag, säger Isabel Aguilar, till vardags mittfältare i Hittarps IK.

Hon började karriären med att varva spel med killar i BK Olympic, Hyllie och Limhamns IF och tjejfotboll i FC Rosengård. Genom åren har det blivit spel i allt från Borgeby FK, FC Hessleholm och Stattena IF.

– Jag är en sådan person som ständigt letar efter nya utmaningar. Ibland kanske jag blivit lite väl rastlös i klubbarna, men om jag inte får den utvecklande miljö jag vill ha så går jag vidare. I Hittarp känns det verkligen som jag hittat hem, säger Isabel.

Samtidigt som hon lirar division 2-fotboll öser hon in mål i futsalligan. I damernas RFL dam södra Götaland blev Isabel ohotad skytteligadrottning med hela 19 mål på sex matcher i Vellinge IF, vilket var topp fyra i hela regionala futsalligan, RFL.

– Jag och några kompisar började spela i Malmö City FC för några år sedan. Sedan valde vi att gå över till Vellinge och där spelar vi nu.

Jag är en person som ständigt letar efter nya utmaningar.

Frågan är: går det att varva landslagsspel i futsal med klubblagsfotbollen? Det ser Isabel Aguilar inte några som helst problem med.

– Det är klart att vi nu är mitt i försäsongen (seriepremiär 15 april hemma mot Röke IF, reds. anm) men Hittarp har varit väldigt tydliga i sin stöttning. Det är klart det finns andra lag som inte släpper sina spelare men här är det snarare tvärtom.

I januari tog Svenska Fotbollförbundet beslutet att starta ett damlandslag. Och spelarna slängs in i hetluften direkt. Förutom de första historiska landskamperna i april väntar kval till futsal-EM i sommar.

– Det blir inte det enklaste, men jag tror vi kan komma långt och är väldigt imponerad vad jag sett av de andra i laget, säger Isabel Aguilar.

FAKTA

Namn: Isabel Aguilar

Ålder: 25

Position: Mittfältare/anfallare

Moderklubb: BK Olympic

Nuvarande klubb: Hittarps IK (fotboll), Vellinge IF (futsal)

Klubbar i karriären: BK Olympic, Limhamns IF, FC Rosengård, LB07, Borgeby FK, FC Hessleholm, Helsingborgs DFF, Stattena IF och Malmö City FC (futsal)

Aktuell: Uttagen i det allra första damlandslaget i futsal, som spelar landskamp mot Tjeckien i april och EM-kval i sommar

Publicerad 20 March 2018 00:00