Så hög kan nya tv-avgiften bli

– Bakas in i skatten

SVERIGE.

Regeringen föreslår att radio- och tv-avgiften ska betalas via skattesedeln. Enligt förslaget ska alla som fyllt 18-år betala en så kallad public service-avgift.

Enligt regeringens förslag kommer den nya avgiften att tas ut automatiskt som skatt. Omkring 1 300 kronor kommer det att kosta alla personer som fyllt 18-år, oavsett om man har en tv eller inte.

– Syftet är att skapa ett långsiktigt och hållbart finansieringssystem för public service som uppfattas som legitimt av befolkningen, och upprätthåller oberoendet, sa Alice Bah Kuhnke (MP) på en presskonferens.

Enligt demokratiministern är den nya avgiften nödvändig eftersom nuvarande betalningssystemet fungerar allt sämre.

Men för personer som har en lägre inkomst än 13 600 kronor per månad reduceras avgiften, enligt förslaget.

Regeringsförslaget bygger på det som public servicekommittén lade fram i höstas och har nu lämnats över till Lagrådet.

Under hösten 2018 väntas man ta beslut om den nya public service-avgiften. Avgiften föreslås införas från och med den 1 januari 2019.

Publicerad 13 April 2018 11:07

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.