Är du nästa Noora? – skådespelare söks till svenska "Skam"

Provspelningar görs runt om i Sverige

SVERIGE. Ingen har glömt megasuccén "Skam" – och för de som ännu inte fått nog, jobbar produktionsbolaget New stories tillsammans med SVT just nu med att skapa en egen version. Under hela april letar de efter nästa William och Noora på olika platser i Sverige.

Den svenka versionen av succéserien "Skam" kommer gå under namnet ”Eagles” och beskrivs som en ”ungdomsserie om kärlek, vänskap, svek och hockey i en svensk småstad”.

Inspelningarna kommer huvudsakligen äga rum i Oskarshamn och Karlskrona, men ungdomar mellan 16-22 år söks som skådespelare och statister över hela Sverige.

– Någon karaktär vill vi ska kunna sjunga och även idrottsrelaterade saker är fördelar. Det är framför allt unga duktiga talanger inom skådespel, säger seriens producent till sajten filmbransch.se.

Vill du ha en av huvudrollerna? Sök jobbet här.

Publicerad 16 April 2018 09:36

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.