Misstänkt sexbrott i Finja – beslut om häktning väntas i dag

Gärningsmannen okänd för offret

FINJA. Beslut om häktning, gällande den man som sedan i går sitter anhållen för misstänkt sexbrott, kan komma redan i eftermiddag. Det meddelar åklagare Anette Olsson.

– Polisen har hållit förhör både i går kväll och nu på förmiddagen. Jag avvaktar besked från dem men kan begära honom häktad redan i eftermiddag.

Det var i onsdagseftermiddag som polis larmades till ett område i närheten av idrottsplatsen i Finja med anledning av ett misstänkt sexbrott.

– Det rör sig om en ung kvinna i 20-årsåldern och en man i 40-årsåldern. De båda ska inte ha någon relation till varandra sedan tidigare, säger åklagare Anette Olsson.

I övrigt är hon sparsam med information kring ärendet.

– Vi är väldigt tidigt i utredningen. Det råder därför sekretess för att undvika att den påverkas. Dessutom är det ett känsligt ärende för alla inblandade, säger hon.

Hon bekräftar dock att brottet skett utomhus och att det inte är av överfallskaraktär. Den unga kvinnan ska såvitt åklagaren vet inte ha kommit fysiskt till skada i samband med brottet.

Den 40-åriga mannen greps i anslutning till att brottet begåtts och anhölls under torsdagen. Senast lördag lunch ska åklagaren fattat beslut om hon kommer begära honom häktad.

– Det är sannolikt att jag kommer fatta beslut redan i dag. Men det beror lite på vad som kommit fram i förhör och om det krävs fler utredningsåtgärder, säger hon.

Publicerad 04 May 2018 12:45