Nu kan du delta i Sveriges största hundpromenad

Pengar skänks till välgörande ändamål

MALMÖ/HÄSSLEHOLM. Den 19 maj anordnas Sveriges största hundpromenad på 16 orter i hela landet. För skåningar kommer promenaden gå av stapeln i både Hässleholm och i Malmö, där konferencier Annika Jankell tar täten.

Av
Louis de Bourg

Bakom arrangemnaget står Agria djurförsäkringar. För varje hundekipage som deltar skänks 10 kronor till Hundstallet och Bosses hundhjälp. Välgörenheterna hjälper hundar att få tak över huvudet och mat, men även med koppel, leksaker och hundsängar. Ett av hundstallen som kommer få ta del av bidragen är det nybyggda i Staffanstorp.

Anki Mohlin, lokalt ansvarig på Agria, förväntar sig att promenaden får många fyrbenta gäster.

– Vi hoppas att många kommer till promenaden. Ju fler som kommer, desto mer pengar till välgörenheten! Det blir nog en härlig dag i hundens tecken.

I Malmö kommer hundfesten anordnas i Slottsparken och vid Hovdala Slott i Hässleholm. Det kommer att finnas foodtrucks för husse och matte, prova på aktiviteter och veterinärer som kollar hundars hälsa och hjälper till att svara på frågor. Starterna för promenaden kommer ske löpande mellan kl.11-13.

– Detta är en hundfest även för folk som inte är hundägare men har ett hundintresse. Alla är välkomna!

Detta är första promenaden som Agria håller i denna storlek. Förra året promenerade 2 000 personer i Stockholm, men nu kommer hela Sverige att gå med.

Vad är ditt bästa tips inför promenaden?

– Kom med ett gott humör och så håller vi tummarna för bra väder. Kom bara hit!

Publicerad 11 May 2018 00:00