Fotbollsexperten Olof Lundh är inte nöjd med IFK Hässleholm.

Fotbollsexperten Olof Lundh är inte nöjd med IFK Hässleholm. Foto: Frankie Fouganthin/Creative commons

Känd fotbollsprofil rasar mot IFK Hässleholm

"Hade räknat med rusning mot Superettan"

HÄSSLEHOLM. Det var nära kval uppåt i fjol. I år blev det betydligt tuffare för IFK Hässleholm att nå division 1 och ett steg närmare drömmen om Superettan. Det får fotbollsexperten Olof Lundh att gå i taket.
– Jag är mycket besviken, säger han i ett videoklipp på sociala medier.

Av
Andreas Holm

I en hälsning tillsammans med tidigare fotbollstränaren Alexander Axén och journalisten Lasse Granqvist skickar Olof Lundh flera gliringar, med glimten i ögat, till IFK som inte riktigt lyckades med målet att avancera. I stället blev det en niondeplacering i division 2 östra Götaland.

– Hade räknat med att det skulle vara en rusning mot Superettan. Nu var det närmare division 3 och det är mycket illa, säger Olof Lundh, som lovat att festa loss med IFK Hässleholm dagen då klubben når Superettan.

I klippet nämner fotbollsexperten även lokalkonkurrenten Hässleholms IF, som var något sämre i årets säsong, och fick kvala sig kvar (totalt 6-0 mot Smedby AIS i återkvalet).

– De var ju sämre, men HIF kan ju inte vara er måttstock, utan ni måste sikta högre, tycker Olof Lundh, som avslutar med att hälsa att både han själv, Lasse Granqvist och Alexander Axén gärna varit på plats för att fira ett avancemang.

– Så länge ni ordnar ett gäng kexchoklad kommer vi, säger Lundh.

Publicerad 16 November 2018 10:56