För ett år sedan samlades den mördade pojkens klasskamrater för att tända ljus på skolgården. Foto:Arkiv
För ett år sedan samlades den mördade pojkens klasskamrater för att tända ljus på skolgården. Foto:Arkiv
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ett år efter tragedin i Broby – ikväll hålls minnesstund

15-åring höggs till döds i skolan


BROBY. Ett år har gått sedan den fruktansvärda händelsen i Broby, då en 15-årig pojke höggs till döds på sin skola av en annan elev. I kväll ordnas en minnesstund för att hedra den avlidne.

Stämningen var tryckt när Lokaltidningen besökte Brobyskolan den 11 januari 2016. Bara timmarna innan hade det ofattbara hänt. En elev hade dödats genom flera knivhugg, utdelade av en annan elev.

LÄS MER: 15-åring dödad efter knivskärning på skola

I samband med händelsen arrangerades flera minnestunder för att hedra den avlidne och folket i byn vallfärdade till kyrkan.

– Det fanns ett stort behov för folk att komma hit. Folk var ledsna och många förfärades över att något sånt här kunde hända i lilla Broby, säger kyrkoherde Anders O Johansson, som i kväll håller en ny minnesstund för den mördade pojken, efter en förfrågan från skolan och elevhälsan.

– Med tiden går livet vidare, men för pojkens närmsta vänner och familj tar det tid att bearbeta sorgen. Föräldrarna kommer få leva med detta hela livet, säger Anders O Johansson.

Minnesgudstjänsten kommer innehålla en liten andakt med sånger och ljuständning och hålls i Östra Brobykyrka i kväll med start klockan 18.

 


Publicerad: 11. januari 2017 12:23
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu