De kultörta soptunnorna ska underlätta sopsorteringen för publiken på Österås IP. Foto: Matilda Ehnberg
De kultörta soptunnorna ska underlätta sopsorteringen för publiken på Österås IP. Foto: Matilda Ehnberg
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Färgglada tunnor ska underlätta sopsortering på Österås


HÄSSLEHOLM. På Österås IP är det numera färgglatt att slänga sitt skräp. Sedan ombyggnaden av Österås Idrottsplats har nämligen nya, färgsprakande källsorteringskärl placerats ut på området.

Bakom satsningen ligger Hässleholm Miljö, Hässleholms Fritid och Tekniska förvaltningen som gemensamt arbetat mot målet att få en väl fungerande källsortering samtidigt som besökarna lätt ska kunna sopsortera direkt på plats.

Med hjälp av fyra olika färgkoder kan avfallet sorteras in i fyra fraktioner, matavfall, plastförpackningar, pappersförpackningar och brännbart.

– Ja, tanken är att publiken och besökarna på idrottsplatsen lätt ska känna igen de olika färgerna från dekalerna på sina egna tunnor hemma och sortera på samma sätt här. Och de färgglada tunnorna går inte att missa, säger Matilda Ehnberg, projektsamordnare på Hässleholm Miljö.

Enligt Matilda Ehnberg, har Hässleholmarna varit duktiga på sopsortering i många år och därför tar man sorteringen ett steg längre genom att införa sopsortering även på en offentlig plats.

– Vi har även källsortering på toprget i Hässleholm, vilket har fungerat över förväntan och vår förhoppning är att fler offentliga platser tar efter det här.

Tunnorna är lackade av Saferoad i minst sagt uppseendeväckande färger och ett steg på vägen att göra källsorteringen enklare även i offentliga miljöer.


Publicerad: 11. oktober 2017 12:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa