My Persson och Per Olof Persson jobbar ideellt med Hässleholms IF;s bokloppis. Varje söndag kommer runt 100 bessökare och drygt 70 av dessa brukar ha en bok med sig hem. Foto: Paola Nordgren
My Persson och Per Olof Persson jobbar ideellt med Hässleholms IF;s bokloppis. Varje söndag kommer runt 100 bessökare och drygt 70 av dessa brukar ha en bok med sig hem. Foto: Paola Nordgren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

HIF håller bokloppis i sommar


HÄSSLEHOLM. Drygt 700 bananlådor fulla med böcker finns just nu på plats på Hässleholms IF;s bokloppis i HAIS friidrottslokaler. Allt från deckare, skönlitteratur och barnböcker till nobelpristagare och uppslagsverk går att fynda och tack vare ideellt arbete har de öppet för femte året i rad, varje söndag hela sommaren.

– Vi har två secondhand butiker året runt men böckerna tar en sådan plats att vi har valt att göra såhär för att få utrymme. I år har vi dessutom fått låna bord från hembygdsföreningen mot att vi säljer deras böcker och det är både vi och våra besökare väldigt tacksamma för, säger Per Olof Persson, en av de som hjälper till med bokloppisen för HIF;s skull.

– Allt vi får in går tillbaka till föreningen och förutom att vi gör det här för att få in några extra kronor till föreningen så har vi som är engagerade också ett stort bokintresse, berättar My Persson.

Det är många givmilda Hässleholmsbor som skänker sina böcker och gör loppisen möjlig My Persson och Per Olof Persson lägger timmar varje vecka på att få i ordning och märker att bokloppisen är ett uppskattat inslag.

– Jag tror folk uppskattar att kunna köpa både nya och gamla böcker för en billig peng. Här finns böcker för fem kronor och uppåt och sommaren är ju böckernas högtid. Och här finns inte bara böcker utan skivor, tidningar och dvd, berättar My Persson.


Publicerad: 15. juni 2017 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu