Spelarna Azim Ehsan Rezaei och Ahmed Aljanadi tillsammans med Henrica Lorentsson.
Spelarna Azim Ehsan Rezaei och Ahmed Aljanadi tillsammans med Henrica Lorentsson.
Peter Reimer
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

IFK Osbys världslag prisades på gala

Integrationsprojektet fick med sig 20 000 kronor hem


FOTBOLL. IFK Osbys Världslaget prisades igår när Sverige United utsåg ”Årets föreningar”. Integrationsprojektet vann ”Bronshanden” fick med sig 20 000 kronor hem.

Lokaltidningen skrev tidigare i år om IFK Osby och klubbens integrationsprojekt man startat. Världslaget kom till i samband med att väldigt många nyanlända kom till Osby hösten 2015. Laget startade för att alla skulle få en chans att spela fotboll oavsett tidigare erfarenheter och nivå. Men efterhand har Världslaget utvecklats till mer och har haft allt från matlagningskurser till läxhjälp.

– Vi bygger på allteftersom vi märker vilket behov som finns. Det senaste projektet är att vi tillsammans med Arbetsförmedlingen och företag med koppling till klubben försöker att hitta praktikplatser som ska leda till jobb så att man snabbt kan komma in i samhället, har projektledare Henrica Lorentsson tidigare berättat for Lokaltidningen.

Nu har projektet prisats. Igår anordnade Sverige United en gala i Stockholm där olika stipendium delades ut. IFK Osby och Henrica fick ”Bronshanden” i kategorin ”Årets förening”. Det innebar att projektet får 20 000 kronor.


Publicerad: 17. februari 2017 15:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa