Vanessa Sundblad, Calle Littke, Mikael Svensson och Henrik Bergkvist laddar inför premiären den 25 augusti. Foto: Maja Ögren Andersson
Vanessa Sundblad, Calle Littke, Mikael Svensson och Henrik Bergkvist laddar inför premiären den 25 augusti. Foto: Maja Ögren Andersson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Kulturell godbit med "Himla mycket Claes"

Nu är det bråda dagar inför premiären


HÄSSLEHOLM. Snart omfamnar oss höstmörkret. Men fatta mod. För under hösten vankas en hel del kulturella godbitar, bland dem ”Himla mycket Claes” på Kafé Verum med premiär på lördag.

En glad kvartett möter oss på T4-skolans gård. Det är dags för en av de sista repetitionerna inför premiären. Kvartetten bakom föreställningen lovar hög mysfaktor i Verumsgården som har anor från 1800-talet.

Och det utlovas mycket musik, prat och rap. Allt cirkulerande runt underfundige Galenskaparen & After Shavearen Claes Erikssons texter, men med egna tolkningar.

Mikael ”Micke” Svensson är navet i produktionen. Och det är han som grävt i Claes Erikssons gedigna produktion. 

-En fantastiskt skatt att gräva i och mycket som inte är särskilt känt. Det finns så mycket roligt. Man kan säga att Claes Eriksson blir det tredje esset i triologin Povel Ramel och Tage Danielsson.

Det märks att kvartetten Micke Svensson, Carl Littke, Henrik Bergkvist och Vanessa Sundblad har roligt tillsammans. Skämten och illmarigheterna avlöser varandra i samtalet.

Och när de spontant stämmer upp i sången ”Hyllning till hösten”, ja då knottrar sig skinnet av ren och skär njutning.

-Haha, vi har inga mikrofoner, får nog satsa på att sälja hörselskydd istället, skojar Calle.

Efter det smakprovet kan man inte låta bli att undra hur galenskaparnas ”Säng, säng, säng” låter i rapversion. Eller hur Micke lyckas hantera en ukulele. En sådan utlovas nämligen.

Sexton, två timmar långa, föreställningar med kaffepaus utlovas. Dessutom ska det ges föreställningar på Ivö och i Mjönäs. Möjligen på ännu fler platser…

 

 

 

 


Publicerad: 17. augusti 2012 11:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu