Den 4 november öppnar Katarina Winther och Anna Lundh det nya cafét. Fram till den 20 oktober kan man skicka in namnförslag på vad man tycker att cafét ska heta. Foto. Paola Nordgren
Den 4 november öppnar Katarina Winther och Anna Lundh det nya cafét. Fram till den 20 oktober kan man skicka in namnförslag på vad man tycker att cafét ska heta. Foto. Paola Nordgren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Kulturhusets café öppnar på nytt


HÄSSLEHOLM. Caféverksamheten på kulturhuset har stått stilla sedan 2016 då Stadshotellet valde att lägga ner sitt Cafe Nyfiket. Men nu öppnar man åter igen upp cafét och bakom satsningen står föreningen Kamama.

Ambitionen är att öppna caféet under november månad och då även ta över pausserveringen i samband med evenemang på kulturhuset och Kamama, som är en ekonomisk förening, kommer att driva caféet som ett arbetsintegrerande socialt företag, i samarbete med bland andra Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Skåne nordost.

– Ja, när vi fick nys om att de sökte ett socialt företag så kontaktade vi Hässleholms kommun och anmälde vårt intresse. När vi kör igång den 4 november kommer vi nämligen att fungera som ett arbetsintegrerat företag där personer som stått utanför arbetsmarknaden en längre tid kan få en chans att i sin egen takt komma in på arbetsmarknaden igen och där all vinst går tillbaka in i företaget, berättar Katarina Winther från Kamama.

Just nu håller man på att fräscha upp lokalerna och sätta sin egen prägel på cafét. Man kommer att satsa mycket på närproducerade råvaror och rikta in sig på frukost, lättare luncher och fika.

– Här kommer att finnas något för alla.

Cafét har inte heller hunnit få något namn och man har utlyst en tävling på sin facebooksida där de gärna tar emot namnförslag.

– Det har kommit in några stycken men vi tar gärna emot fler. Och har man ingen dator går det lika bra att lämna in sitt förslag på biblioteket här i Hässleholm, säger Katarina Winther.


Publicerad: 05. oktober 2017 12:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Hässleholm

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa