Ingrid Remvall skriver om rymdäventyr - och molnstaden

Ingrid Remvall skriver om rymdäventyr - och molnstaden "SkyMalmö". Foto: Martin Wingren

"En mysryslig och färgstark science-fantasy"

Författaren Ingrid Remvall från Hässleholm debuterar

BOKDEBUT. Ingrid Remvall debuterar i höst med boken "Prismagalaxen - Silvertrådarna". Den handlar om Nova, från molnstaden "SkyMalmö", som åker på äventyrsläger till "Prismagalaxen". Där stöter hon på ledtrådar om sin pappa, en bioteknisk forskare, som försvann under mystiska omständigheter för fyra år sedan. Plötsligt inser hon att även hon är i fara.

"Mysryslig miljö"

- Boken har en "mysryslig" miljö, berättar Ingrid Remvall. Läsaren kommer in i en fantasifull omgivning och får samtidigt uppleva ett äventyr. Det är en science-fantasy, en blandning av science fiction och fantasy, och handlar inte om rymdskepp som invaderar jorden utan mer om en framtid där allt är möjligt. Spänning och intriger blandas med reflektioner kring dagens samhälle och vanliga tonårssituationer som förälskelse och vänskap.

Uppväxt i Göingebygden

Ingrid Remvall är född i Bjärnum utanför Hässleholm men flyttade till Lund för 14 år sedan, för att studera bland annat psykologi. Hon bor numera i Malmö och arbetar med grafisk design, som art director på ett kommunikationsföretag i Lund. - Jag åker ofta tillbaka till Bjärnum där mina föräldrar bor. Där finns lugnet och inspirationen till att skriva. Och ibland träffar jag gamla klasskamrater när jag är ute och går, det är trevligt.

Lärde sig skriva deckare

Resan till sista ordet i debutboken började för runt två år sedan. Då gick hon en skrivarkurs - för att lära sig skriva deckare. - Plötsligt så fick jag idén till den här handlingen i meningen "Flickan med silver i sin hand", som egentligen inte hade något med deckare att göra. Och kunde inte släppa den. Hon skrev vidare så fort hon fick tid, på helger och kvällar. Och skickade in manuset till ett förlag som var positivt.

"Det rullar en film"

- Jag kan fortfarande inte förstå att min bok har blivit utgiven. När jag går in i en bokhandel och ser boken, då blir det kanske verkligt för mig. Att skriva en bok är som att vara i den, berättar Ingrid Remvall. "Det rullar en film framför en". Hon läser även många böcker. Tre eller fyra - samtidigt. - En för badet, en för tåget och en i sängen på kvällen. Jag har alltid varit en bokslukare, jag hade till och med min prao på Bjärnums bibliotek, säger hon och skrattar.

Publicerad 27 August 2008 03:00