UNDERHÅLLARE. De lokala förmågorna Calle Littke och Henrik Bergkvist håller i trådarna för Sommarsångfrågan. Foto: Maja Ögren Andersson

UNDERHÅLLARE. De lokala förmågorna Calle Littke och Henrik Bergkvist håller i trådarna för Sommarsångfrågan. Foto: Maja Ögren Andersson

Nygammalt sommarnöje i Hässleholm

Sommarkrysset återeruppstår med nytt namn

Av
Maja Ögren Andersson

HÄSSLEHOLM. Kvar i stan i sommar? Ingen ko på isen. Söndagkvällarna är i alla fall räddade. Sommarkrysset är nämligen tillbaka i stan, men nu med namnet Sommarsångfrågan.
För några år sedan gjorde nämnda arrangemang succé i Hässleholm. 200-300 människor samlades i Hembygdsparken för att sjunga och tävla i frågor om musik, blandat med en hel del artister.
Konceptet är detsamma i år, säger Henrik Bergkvist och Calle Littke, två icke helt okända lokala förmågor i underhållningssammanhang, som håller i trådarna.
-Frågesport, allsång och underhållning står på programmet. Gästartister på premiären är komikern Micke Svensson och sånggruppen Quin-Mix som består av Vanessa Sundblad, Emma Silver, Josein Falk och Emilia Joelsson, berättar Henrik.
Det blir tema varje kväll som baseras på olika årtionden, meningen är att arrangemanget ska passa gammal som ung.
-När det gäller artisterna har vi fokus har vi på det lokala. Ett brett artistutbud med musiker, slam och stå uppare, inflikar Calle som själv trakterar de flesta instrument.
-Men blir publiken trogen och stor så genererar det en bra budget vilket innebär bättre och bättre artister, konstaterar han med en nöjt leende.
En timmes underhållning planeras för fem söndagar med början den 5 juni. Övriga datum är den 3, 17 och 31 juli samt den 14 augusti.
Med i arrangemanget är Hembygdsparkens kafé med Helen Möllerström, Kulturföreningen Lådan och Vuxenskolan.
Idékläckare från allra första början, när det begav sig för några år sedan, var Marcus Frennemark.

 

Publicerad 26 May 2011 11:25