Kommunalrådet Urban Widmark (M) kallade till en hastigt insatt presskonferens för att informera om kommunens satsning på Vittsjös idrottsarena. På bilden syns även Robin Gustavsson (KD):

Kommunalrådet Urban Widmark (M) kallade till en hastigt insatt presskonferens för att informera om kommunens satsning på Vittsjös idrottsarena. På bilden syns även Robin Gustavsson (KD):

Vittsjö GIK får sju kommunala miljoner till allsvensk arena

"Det här stärker kommunens attraktionskraft"

Av
Maja Ögren Andersson

 

HÄSSLEHOLM. Den politiska majoriteten i Hässleholms kommun föreslår att allsvenska Vittsjö GIK får ett kommunalt investeringsbidrag på sju miljoner kronor för upprustning av idrottsplatsen.

-Vi har haft en bra dialog med föreningen och de får de pengar som de har begärt för att bland annat kunna bredda och förlänga planen och flytta löparbanorna, meddelade kommunalrådet Urban Widmark (M) vid en hastigt påkommen presskonferens på onsdagen.
-Det är viktigt att vårt enda allsvenska lag får en egen anläggning. Och detta stärker ju även Hässleholm som varumärke. Kommunen kommer att synas på reklamplats, på tröjor och så vidare. 

Men nu brinner det  i knutarna. I början av april drar den allsvenska omgången igång och då ska allt vara klappat och klart. Och än så länge är ingenting klubbat politiskt. Förslaget ska inom kort tas upp i kommunstyrelsen. Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Folkets Väl är med på tåget. Folkpartiet tar ställning under torsdagen.
Totalt kostar upprustningen inför säsongen 2012 cirka 15 miljoner kronor, en investering som föreningen finansierar genom egna arbetsinsatser, bidrag från sponsorer och idrottsförbund. Vittsjö blir för övrigt den enda förening i damallsvenskan som äger sin anläggning. Alla andra spelar på kommunägda arenor.

Fritidschef Stefan Larsson är nöjd med utvecklingen så här långt.
-En bra och långsiktig lösning. Vi får inte glömma att det här ger ett lyft åt hela Vittsjö tätort, ja, faktiskt åt hela kommunen.
Med i beräkningarna är att det 2014 kan ställas större krav på anläggningen, om nu Vittsjö spelar kvar i allsvenskan och Fifas nya krav går igenom.
Tommy Nilsson, socialdemokratiskt oppositionsråd, säger i en kommentar  att det är självklart att stötta Vittsjö.
-Det har jag tyckt hela tiden. Ingenting att diskutera. En sådan framgång är väl värd att stötta och satsa på.
 

Publicerad 05 October 2011 14:09