"Minst lika roligt som jag minns det"

Av
Maxim Machalek

SPEL. Det är få spel som satt sina spår i mitt undermedvetna, en slags topplista över saker man nött, svurit över eller till och med älskat. Inte alla är goda, men tillräckligt många för att dölja de värsta. Tidiga minnen sträcker sig mot Donkey Kong Country på Super Nintendo och Need for Speed, mitt absolut första datorspel. Men inte långt efteråt hamnar Tony Hawk, vilket av spelen är länge bortglömt, men banorna och uppdragen – de sitter som klistrade.

Gamla minnen
Det finns alltid en risk i att återuppleva gamla minnen. Var upplevelsen verkligen så bra som jag minns den? Hade jag så roligt? Min hjärna säger det, men var det verkligen så? Om nyversionen av Tony Hawk är något att gå efter så var det banne mig det.
Tony Hawk Pro Skater HD är en ?best of? sorts version av ettan och tvåan, där den tar favoritbanorna och den klassiska kontrollen och ger den upphottad grafik och ljud och ett onlineläge. Kontrollen känns fortfarande alert och precis, även om Tony får för sig mycket märkligheter när han fastnar i ett hörn eller trillar ut från banan. Precis som det var förr.

Ut i fingrarna
Men är det fortfarande roligt då? Absolut, om inte roligare. Kontrollen från nya Tony Hawk spel spritter jämt ut i fingrarna och det känns märkligt att inte kunna rädda en krasch genom att hoppa av brädan, men det är så här det var förr i tiden. Enkelt, men ack så underbart.
Det är både en tur nedför ?memory lane? och en fräsch fläkt från de moderna alstren Tony och co. har släppt under moderna år, väl värdigt ett köp.
Betyg: 4 av 5

Publicerad 15 August 2012 15:29

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag