Gick från dataspel till att starta band

Av
Åsa Borglin

HÄSSLEHOLM. Vinslöv har blivit med rockband där några av medlemmarna aldrig har stått på en musikscen. Under bandnamnet Drummel möter de för första gången publiken live, med mycket humor, fredag 22 april på Farozon.
Jon Möller i Vinslöv är en av de sex bandmedlemmarna.
Han är känd som trummis i Kristianstadsbandet Artmade men testar nu ett nytt instrument och sällar sig därmed till skaran av övriga ”drumlar” menar han.
– Bandnamnet anspelar ungefär på hur vi känner oss, som om vi var 17 år igen och testar något helt nytt.
I begynnelsen var de tre män i trettioårsåldern som spelade dataspelet Call of Duty och kom att snacka om bandet Mustasch.
– Från det började vi spåna på en låt med titeln ”Pipskägg” och hade plötsligt bildat ett band.
Det hela gick alltså snabbt till, även att de började göra enkla musikvideos. De har till och med redan släppt en skiva, ”Drummel” på Spotify. Texterna är humoristiska och handlar oftast om en odåga, en drummel som aldrig riktigt lyckas med det han företar sig.
– Till exempel försöker han sälja saker från Asien på nätet och ska röka cigarr hos sin morfar som barn, säger Jon Möller.
Tack vare att de har fått med sig tre killar till som kan traktera instrument kan de alltså nu ta klivet upp på scen och göra sin debut i Nemis live.

Publicerad 20 April 2016 10:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag